27/11/14

Απολογισμός του σεμιναρίου Qi Gong, του Νοεμβρίου 2014




Απολογισμός του σεμιναρίου Qi Gong, του Νοεμβρίου 2014, προς όλους τους συμμετέχοντες καθώς και τους παλιούς μαθητές που δεν παραβρέθηκαν. 

Καλησπέρα σε όλες και σε όλους ,

Πρώτα από όλα, εκφράζουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ  σε όλους τους συμμετέχοντες, παλιούς και καινούργιους, καθώς και σε όλους όσους βοήθησαν στην προετοιμασία και την καλή διεκπεραίωση των σεμιναρίων. Και πάνω από όλα, στέλνουμε όλη μας την ευγνωμοσύνη στον Αλαίν για τις τακτικές του επισκέψεις στην Ελλάδα  και για τον ενθουσιασμό που μεταδίδει σε όλους μας!

Ο Αλαίν υπογράμμισε  ότι τα τρία σαββατοκύριακα αποτελούν μια συνέχεια και ένα σύνολο και  ότι το ιδανικό θα ήταν ο καθένας μας να συμμετέχει σε ολόκληρα τα τρία σαββατοκύριακα. Η τακτική και επιμελή μας  παρουσία θα μας επιτρέψει να προχωρήσουμε  και να προοδεύσουμε όλοι  μαζί.

Για να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα των σεμιναρίων και για να επωφεληθούμε από το χαμηλό τους κόστος, χρειάζεται  να συνεχίσουμε τις προσπάθειές φέρνοντας καινούργια άτομα στα σεμινάρια,  και γι αυτό η διάδοση από στόμα σε στόμα έχει το καλύτερο αποτέλεσμα. Μπορούμε επίσης να συμμετέχουμε στην προώθηση του σεμιναρίου στο διαδίκτυο (facebook, ιστοσελίδες όπου οι καταχωρήσεις είναι δωρεάν, κλπ ...) και στη γειτονιά μας (αφίσες, φυλλάδια). Και βέβαια, οποιαδήποτε άλλη πρόταση  σας για βοήθεια θα είναι ευπρόσδεκτη!
Χρειαζόμαστε βοήθεια για μεταφράσεις κειμένων από γαλλικά στα ελληνικά και αντίστροφα.

Θα θέλαμε να κάνουμε περισσότερες παρουσιάσεις (δωρεάν) την επόμενη φορά που ο Αλαιν θα έρθει στην Ελλάδα. Έχετε κάποιες ιδέες για χώρους όπου θα μπορούσαν να γίνουν αυτές οι παρουσιάσεις; (στο χώρο εργασίας σας, σε μια σχολή χορού, γιόγκα, πολεμικών τεχνών, ή οτιδήποτε άλλο, στο σαλόνι σας για να έρθουν οι φίλοι σας και οι γείτονες σας, ένας σύλλογος  που θα μπορούσε να μας διαθέσει δωρεάν για 2 ώρες  μια αίθουσα και του οποίου τα μέλη θα μπορούσαν να ενδιαφέρονται άμεσα ή έμμεσα στο Qi Gong ...

Ο Αλαίν προτείνει να ξαναδουλέψουμε μέσω της ομάδας εργασίας στο facebook που ονομάζεται: «Qi Gong ομάδα εργασίας- groupe de travail» η οποία  θα είναι αποκλειστικά και μόνο για άτομα που θέλουν να ανταλλάξουν ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με την εργασία τους στο Qi Gong.
Ο Αλαίν είναι στο facebook και θα μπορέσει να απαντήσει στις ερωτήσεις μας, αν δεν μπορούμε να λύσουμε τις απορίες μας από μόνοι μας. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να επισκεφτούν την ομάδα και να ζητήσουν να γίνουν μέλη. (Μετά από αίτημα του Alain, τα παλιά μέλη έχουν διαγραφεί). Και έτσι θα  μπορέσουμε να ζητήσουμε από τον Αλαίν τι θα θέλαμε να δουλέψουμε στο επόμενο σεμινάριο του Μαρτίου 2015.

Θα θέλαμε να ξανακάνουμε μηνιαίες συναντήσεις εργασίας την Κυριακή το πρωί 11π.μ. με 14μ.μ. (με ένα διάλειμμα μισής ώρας στη μέση), εναλλάξ στην Αγία Παρασκευή (ανάλογα με τη διαθεσιμότητα του χώρου) και στην Νέα Σμύρνη.
Ποιοι από εσάς ενδιαφέρεστε;
Προτεινόμενες ημερομηνίες: Κυριακή 7 ή 14 Δεκεμβρίου;

Ημερομηνίες για τα επόμενα σεμινάρια του Αλαίν στην Ελλάδα:
28 Φεβρουάριου /1 Μαρτίου, 07/08  Μαρτίου,  14 /15 Μαρτίου και
16/17 Μαΐου, 23/24  Μαΐου,  30/ 31 Μαΐου

Η ιστοσελίδα του (στα γαλλικά και στα ελληνικά): https://sites.google.com/site/qigongetartsmartiaux/

Πρόταση για σεμινάριο στη φύση, 4-5 μέρες τον Μάιο 2015; με την Νικολία κοντά στην  Ολυμπία ή στη Σαντορίνη (με τον Νίκο);

Ο Αλαίν μας ζήτησε να δουλέψουμε ιδιαίτερα τρία πράγματα μέχρι το επόμενο σεμινάριο του Μάρτη του 2014:
1. Υλοποίηση και ενεργοποίηση του Qi  Hae +++, και του Ming Men
2. Τοποθέτηση του διαφράγματος
3. Ενεργειακή αναπνοή

Περιμένουμε λοιπόν τις απαντήσεις, τις προτάσεις και τις υποδείξεις σας, ώστε να συμβάλλουμε όλοι στα σεμινάρια τσι Γκονγκ.

Να είστε πάντα καλά!

Η οργανωτική ομάδα
Μαρίλη Καρρά (marilikaria@hotmail.com) [69 72 19 00 24] (ελληνικά, αγγλικά και γαλλικά)
Μαρί-Πασκάλ Τζάννες (mptzannes@gmail.com) [210 93 53 945 και 69 76 21 36 46] (γαλλικά και ελληνικά)
Sabrina Auvé (s.auve@hotmail.fr) (γαλλικά και ελληνικά)

Jeanne-Irène Seringes (ji_seringes@yahoo.fr) [697 200 72 48] (γαλλικά, ελληνικά και αγγλικά)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου