8/11/13

Αγαπητοί φίλοι του Qi Gong,
 
Σε περίπου μια εβδομάδα, ο Αλαιν Ρατιέ, ο δάσκαλος μας στο Τσι Γκονγκ φτάνει στην Αθήνα για να δώσει 2 σαββατοκύριακα με σεμινάρια, παρουσιάσεις με ελεύθερη είσοδο, μαθήματα για εμβάθυνση και ενεργειακές θεραπείες.

Δίνεται έτσι η ευκαιρία σε κάποιους από σας να ανακαλύπτουν τι είναι το Τσι Γκονγκ, είτε συμμετέχοντας σε ένα σεμινάριο, είτε παρακολουθώντας μια παρουσίαση με ελεύθερη είσοδο, είτε κάνοντας μια ενεργειακή θεραπεία.

Κάποιοι από σας θα μπορέσουν να επανασυνδεθούν με το Τσι Γκονγκ, αυτήν την ενεργειακή τεχνική υγείας, μακροζωίας και εσωτερικής αλχημείας που είναι ανοιχτή σε όλους, είτε με σκοπό την αύξηση της  ευεξίας, είτε για τη βελτίωση των δυνατοτήτων όσων ασχολούνται με πιο σωματικές δραστηριότητες όπως οι πολεμικές τέχνες. Επίσης αναπτύσσει την ενεργειακή ευαισθησία ώστε να βελτιωθούν οι τεχνικές των θεραπευτών (μασάζ, βελονισμό, ρεφλεξολογία, shiatsu, reiki και άλλα).

Και όπως ο ίδιος ο Αλαίν λέει:
“Το Qi Gong είναι μια πύλη που ανοίγει τη συνείδησή μας σε ένα «πέρα από τον εαυτό μας», που μας επιτρέπει να φτάσουμε στην πνευματική μας φύση, και μέσω αυτής να φτάσουμε στην ικανότητά μας να χειριστούμε πραγματικότητες άλλες από τη συνηθισμένη.
Μπορούμε έτσι να θρέφουμε την πρόθεση που προέδρευσε στη γέννησή μας, ανακαλύπτοντας το νόημα και τη κατεύθυνση της ζωής μας.”

Και τέλος, κάποιοι  άλλοι θα χαρούν να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους και να πλουτίσουν τις εμπειρίες τους στο Τσι Γκονγκ.

Για όλους , η πρακτική του Τσι γκονγκ θα μας δώσει μια ώθηση που θα μας γεμίσει ενέργεια που τόσο πολύ την χρειαζόμαστε στους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε.

Γνωρίζοντας τις δυσκολίες μας, σε προηγούμενο σεμινάριο Ο Αλαίν είχε στείλει το παρακάτω μήνυμα που είναι πάντα επίκαιρο!

«Μετά από το σεμινάριο του περασμένου σαββατοκύριακου, θα ήθελα να δώσω μερικές διευκρινήσεις σχετικά με το πνεύμα της πρακτικής μας και για το πνεύμα που διέπει τη διδασκαλία του Τσι Γκονγκ.

Η πρακτική του Qi Gong υφίσταται πάνω απ 'όλα στο να είσαι έτοιμος να λαμβάνεις, να ανταλλάσσεις, να εξετάζεις την ιερότητα της ζωής παντού και σε όλα τα πράγματα, να ζήσεις την παρούσα στιγμή καλλιεργώντας την ολότητα της ύπαρξής σου, με αγάπη, σοφία και υπομονή. Υφίσταται επίσης στο να ξέρεις να παραμερίσεις το εγώ, καλλιεργώντας την ταπεινότητα, την εμπιστοσύνη στον εαυτό σου και την επιθυμία να αλλάξεις την πραγματικότητα.

Στη διδασκαλία του Qi Gong δίνεσαι ολοκληρωτικά, χωρίς διάκριση, στη ζωή, στη φύση, στους αναζητητές της αλήθειας και κυρίως στον εαυτό σου. Σε καμία περίπτωση η διδασκαλία του Qi Gong δεν είναι μια εμπορική επιχείρηση, δεν έχει σχέση με το εγώ ούτε με τον ανταγωνισμό, απλώς είναι ... Ο καθένας δικαιούται την ελευθερία, την ελπίδα, τη ζωή ... χωρίς καμία εξαίρεση. Εάν ένας ασκούμενος μου δίνει μόνο 5 € για ένα διήμερο σεμινάριο, και το κάνει με πλήρη συνείδηση, επειδή δεν μπορεί να κάνει αλλιώς, η δουλειά μου δεν υποτιμάται, αντίθετα μάλιστα. Δουλεύω, διδάσκω άλλες αξίες από αυτές του συστήματός μας που αργοπεθαίνει. Πώς να αλλάξουμε τον κόσμο, αν στηριζόμαστε στη λογική και περιμένουμε μονάχα να αλλάζουν οι άλλοι ...

Ας καλλιεργήσουμε μαζί τη σοφία, ανοίγοντας τα όρια ενός στενόχωρου κόσμου, και πολύ απλά, ας ζήσουμε.

Μια φορά κι έναν καιρό, υπήρχε ένα βατραχάκι που, από τον πάτο ενός πηγαδιού, κοίταζε την απεραντοσύνη του ουρανού του. Μια μέρα, από αυτόν τον ουρανό, έπεσε ένας φρύνος που ήρθε να το επισκεφθεί. Μιλώντας για έναν ευρύτερο κόσμο ο φρύνος έπεισε το βατραχάκι να έρθει και να δει αυτό το κάπου αλλού. Όταν το βατραχάκι άφησε τον κόσμο του και είδε το νέο ουρανό, έχασε τις αισθήσεις του και ανοίχτηκε σε μια νέα συνείδηση ...

Ίσως όμως το βατραχάκι να γύρισε πίσω στην τρύπα του και να αρκέστηκε στο δικό του ουρανό και κυρίως να ξέχασε ότι υπάρχει ένας άλλος ευρύτερος κόσμος.»

Αλαίν Ρατιέ, μάστερ στο Qi Gong, sensei στο καράτε και ενεργειακός θεραπευτής

Για κάθε επιπλέον πληροφορία μπορείτε να επισκεφτείτε και την ομάδα facebook : Qi Gong Alain Ratié, ή να επικοινωνήσετε με κάποιο μέλος της οργανωτικής  ομάδας.

Με εγκάρδιους χαιρετισμούς.

Η οργανωτική  ομάδα:
Μαρί-Πασκάλ Τζάννες (mptzannes@gmail.com) [210 93 53 945 και 69 76 21 36 46] (γαλλικά και ελληνικά)
Μαρίλη Καρρά (marilikaria@hotmail.com) [69 72 19 00 24] (ελληνικά, αγγλικά και γαλλικά)
Jeanne-Irène Seringes (ji_seringes@yahoo.fr) [697 200 72 48] (γαλλικά, ελληνικά και αγγλικά)
Sabrina Auvé (s.auve@hotmail.fr) (γαλλικά
Wanda QG (wandadesirae@gmail.com) (γαλλικά και ελληνικά)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου