26/6/17

Καλοκαίρι 2017


 
Αγαπητοί μαθητές και φίλοι,

Τα μαθήματά μας κοντεύουν να τελειώσουν για αυτή τη σαιζόν. Το τελευταίο θα γίνει την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017.

Θέλω να σας ευχαριστήσω για την καλή δουλειά που κάναμε φέτος μαζί και ελπίζω να μείνατε και εσείς ευχαριστημένοι.

Έχουμε μπροστά μας όλο το καλοκαίρι, τρεις μήνες πριν τον Οκτώβρη όπου θα ξαναβρεθούμε για μαθήματα. Εύχομαι να αξιοποιήσετε αυτό το μεγάλο χρονικό διάστημα με προσωπική άσκηση στο Τάι Τσι, στο Τσι Γκονγκ και στο διαλογισμό. Το καλοκαίρι σας δίνει την ευκαιρία να βρεθείτε στη φύση για την πρακτική σας. Στους χώρους που θα διαλέξετε, ανοιχτείτε στην ενέργεια που σας περιβάλλει, ώστε να φορτώσετε τις μπαταρίες σας. Δουλέψετε τις φόρμες που έχετε μάθει, αλλά κυρίως τις ενεργειακές τεχνικές. Να είστε πάντα συγκεντρωμένοι σε αυτό που κάνετε, εκατό τοις εκατό παρόντες σε κάθε στιγμή της πρακτικής σας, παρατηρώντας τον εαυτό σας, χωρίς να τον κρίνετε, χωρίς να τον κατακρίνετε. 

Το Τάι Τσι και τι Τσι Γκονγκ είναι σαν ένα μονοπάτι στο δάσος. Στην αρχή χρειάζεται να το ανοίξουμε, κόβοντας χορτάρια και κλαδιά, και έπειτα, θέλει οπωσδήποτε συντήρηση και βελτίωση αλλιώς τα δέντρα και τα χορτάρια θα το φράξουν ξανά. Αξιοποιήστε λοιπόν το καλοκαίρι για να διατηρήσετε το μονοπάτι σας και να το ενδυναμώσετε περισσότερο κιόλας!

Και εκτός από την προσωπική άσκηση, εφαρμόστε τις τεχνικές του Τσι Γκονγκ στην καθημερινότητά σας : το άνοιγμα στην ενέργεια, τα στηρίγματα, τους κινητήρες, τα δυο αντίθετα ρεύματα ή δυνάμεις, κλπ.. Έτσι χτίζουμε τον εαυτό μας και τον δυναμώνουμε σωματικά, συναισθηματικά, νοητικά και πνευματικά, με αποτέλεσμα η ζωή μας να αποκτήσει μεγαλύτερη αξία και βάθος.

Σας εύχομαι λοιπόν καλό καλοκαίρι, καλή εξάσκηση με στήριξη στο ιερό (και όχι μόνο!) και ψηλά τα νεφρά!

Καλά να περάσετε!

Μαρι-Πασκάλ Τζάννες


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου