8/10/12

Συνέντευξη του Αλαίν Ρατιέ από την Μυρτώ Σκοτίδα, μαθήτρια του Αλαίν.


Καλημέρα σε όλους,

1.Πώς άρχισες να ενδιαφέρεσαι για την ενέργεια;

Το ενδιαφέρον μου για την εργασία με την ενέργεια παρουσιάστηκε στο ξεκίνημα της
εκπαίδευσης μου στο Καράτε (πριν από 45 χρόνια), όπου γινόταν συχνά λόγος για το χάρα, χωρίς όμως να δίνεται άλλος τρόπος να φτάσεις σε αυτό παρά με το να γίνεις ερημίτης.
Το ενδιαφέρον μου έγινε πιο έντονο με την φυσική φθορά του σώματος, πριν από μια εικοσαετία, πραγματικό μειονέκτημα για την διδασκαλία των πολεμικών τεχνών, όπου απαιτείται κυρίως σωματική παρουσία παρά λεκτική.

2. Ποια είναι η βάση των σεμιναρίων σου;

Η βάση των σεμιναρίων μου είναι η ορθολογική πλευρά μιας δουλειάς ανοικοδόμησης του φυσικού και νοητικού σώματος προς το είναι, δίνοντας τα κλειδιά που οδηγούν στην ολοένα και μεγαλύτερη ανάπτυξη της συνείδησης και κατά συνέπεια στην ανακάλυψη απεριόριστων δυνατοτήτων και, μέσω της εργασίας, στην αυτοπραγμάτωση.

3.Τι όφελος μπορεί να αποκομίσει κάποιος παρακολουθώντας τα σεμινάριά σου;

Την εμπιστοσύνη στον εαυτό του, την ευεξία, μια πορεία που μπορεί να αναπαραχθεί  σε όλα τα μονοπάτια της τέχνης και της προσωπικής ανάπτυξης , μια ατραπός για την  ελευθερία, μια ελπίδα και, συν τω χρόνω και με σκληρή δουλειά, τον έλεγχο της ενέργειας και τη χρήση της για την φροντίδα της δικής του υγείας και του περιβάλλοντός του. Η εκπαίδευση δασκάλων στην Αθήνα, οι οποίοι προχωρούν  σε αυτό το μονοπάτι, εγγυάται την συνέχεια των σεμιναρίων στο μέλλον.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου