4/3/13

Τον περασμένο Νοέμβριο, ο Αλαίν Ρατιέ έγραψε αυτό το κείμενο που ειναι πάντα επίκαιρο!


Μετά από το σεμινάριο του περασμένου σαββατοκύριακου, θα ήθελα να δώσω μερικές διευκρινήσεις σχετικά με το πνεύμα της πρακτικής μας και για το πνεύμα που διέπει τη διδασκαλία του Τσι Γκονγκ.

Η πρακτική του
Qi Gong υφίσταται πάνω απ 'όλα στο να είσαι έτοιμος να λαμβάνεις, να ανταλλάσσεις, να εξετάζεις την ιερότητα της ζωής παντού και σε όλα τα πράγματα, να ζήσεις την παρούσα στιγμή καλλιεργώντας το ολότητα της ύπαρξής σου, με αγάπη, σοφία και υπομονή. Υφίσταται επίσης στο να ξέρεις να παραμερίσεις το εγώ, καλλιεργώντας την ταπεινότητα, την εμπιστοσύνη στον εαυτό σου και την επιθυμία να αλλάξεις την πραγματικότητα.

Στη διδασκαλία του
Qi Gong δίνεσαι ολοκληρωτικά, χωρίς διάκριση, στη ζωή, στη φύση, στους αναζητητές της αλήθειας και κυρίως στον εαυτό σου. Σε καμία περίπτωση η διδασκαλία του Qi Gong δεν είναι μια εμπορική επιχείρηση, δεν έχει σχέση με το εγώ ούτε με τον ανταγωνισμό, απλώς είναι ... Ο καθένας δικαιούται την ελευθερία, την ελπίδα, τη ζωή ... χωρίς καμία εξαίρεση. Εάν ένας ασκούμενος μου δίνει μόνο 5 € για ένα διήμερο σεμινάριο, και το κάνει με πλήρη συνείδηση, επειδή δεν μπορεί να κάνει αλλιώς, η δουλειά μου δεν υποτιμάται, αντίθετα μάλιστα. Δουλεύω, διδάσκω άλλες αξίες από αυτές του συστήματός μας που αργοπεθαίνει. Πώς να αλλάξουμε τον κόσμο, αν στηριζόμαστε στη λογική και περιμένουμε μονάχα να αλλάζουν οι άλλοι ...

Ας καλλιεργήσουμε μαζί τη σοφία, ανοίγοντας τα όρια ενός στενόχωρου κόσμου, και πολύ απλά, ας ζήσουμε.

Μια φορά κι έναν καιρό, υπήρχε ένα βατραχάκι που, από τον πάτο ενός πηγαδιού, κοίταζε την απεραντοσύνη του ουρανού του. Μια μέρα, από αυτόν τον ουρανό, έπεσε ένας φρύνος που ήρθε να το επισκεφθεί. Μιλώντας για έναν ευρύτερο κόσμο ο φρύνος έπεισε το βατραχάκι να έρθει και να δει αυτό το κάπου αλλού. Όταν το βατραχάκι άφησε τον κόσμο του και είδε το νέο ουρανό, έχασε τις αισθήσεις του και ανοίχτηκε σε μια νέα συνείδηση ...

Ίσως όμως το βατραχάκι να γύρισε πίσω στην τρύπα του και να αρκέστηκε στο δικό του ουρανό και κυρίως να ξέχασε ότι υπάρχει ένας άλλος ευρύτερος κόσμος.

Αλαίν Ρατιέ, μάστερ στο Qi Gong, sensei στο καράτε και ενεργειακός θεραπευτής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου