17/7/15

Καλοκαιρινό σεμινάριο Τσι Γκονγκ στη Γαλλία με τον Bernard Sautarel, Ιούλιο του 2015.

Γύρισα από Γαλλία χθες τη νύχτα μετά από ένα πενταήμερο σεμινάριο Τσι Γκονγκ με τον Bernard Sautarel, μάστερ του Αλαίν Ρατιέ, που έγινε κοντά στο Aurillac (κεντρική Γαλλία).
Ήταν «γιγαντιαίο», όπως έλεγε συνέχεια η Φιλομένη, μια Γαλλίδα μαθήτρια !!!
Κάναμε πολλές ασκήσεις ώστε να γεμίσουμε καλά το σώμα μας με ενέργεια, βασικό πράγμα για να μπορέσουμε να στηριζόμαστε, και να χρησιμοποιήσουμε αυτήν την ενέργεια για να μετακινηθούμε, να εισχωρήσουμε στην ενέργεια γύρω μας, ακόμα και να διασχίσουμε το σώμα μας για να εργαστούμε π.χ. στην εξωτερική πλευρά των χεριών μας , ακόμα και στην πλάτη μας !
Μάθαμε να θρέφουμε (ενεργειακά) την κοιλία και το στήθος μας, πρώτα με υπό-πίεση, και στη συνέχεια προσθέτοντας πίεση για να αποκτήσουμε περισσότερη δύναμη.
Δουλέψαμε τον Ιππέα και το Ανεβαίνω στο βουνό με νέες τεχνικές. Προχωρήσαμε αρκετά  στο Πνεύμα των 5 ζώων, χρησιμοποιώντας καλύτερα ολόκληρο το σώμα μας για κάθε κίνηση. Μια μικρή επίδειξη του Bernard μας έκανε να συνειδητοποιήσουμε ότι έχουμε ακόμη αρκετή δουλειά να κάνουμε !!!
Μάθαμε ένα Tuina για να χαλαρώσουν τα πόδια και εμβαθύναμε μια κίνηση στο Tuina των νεφρών.
Κάναμε πολλές ασκήσεις ανά δυο άτομα για να βοηθάμε ο ένας τον άλλον.
Την πέμπτη μέρα «μπούχτισα» λιγάκι!
Οι μαθητές που συμμετείχαν είχαν έρθει από διαφορές χώρες: φυσικά από Γαλλία, Ελλάδα, Γερμανία και ακόμη και Μπενίν. Οι Γερμανοί ήξεραν ελάχιστα  γαλλικά, αλλά αυτό δεν τους ενόχλησε καθόλου. Αφουγκράζονταν  τι συμβαίνει στο σώμα τους και ακολουθούσαν. Χρειάστηκαν πολύ λίγη μετάφραση.
Και ο καιρός ήταν υπέροχος! Έκανε ζέστη και δεν έπεσε ούτε μια σταγόνα βροχής. Για εμάς που μέναμε σε σκηνές, ήταν πολύ ευχάριστο!

Και τώρα «δεν έχω παρά» να κάνω εξάσκηση για να ξαναβρώ αυτά που έμαθα και να τα αναπτύξω...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου