8/5/18


www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1223403381127383&id=696150053852721

Γιατί τα τρία μεγάλα ενεργειακά μας κέντρα λέγονται Νταντιάν (dantian);

Απόσπασμα του βιβλίου: “Ο δρόμος της αυτοκράτειρας, Αρχαία κινέζικα μυστικά για την γυναικεία δύναμη” των Christine Li και Ulja Krautwald, σχετικά με το Νταντιάν, όνομα των τριών κυρίων ενεργειακών μας κέντρων.
“Το κιννάβαρι ή οξείδιο του υδραργύρου, με το φωτεινό κόκκινα (άλικο) χρώμα του, το χρώμα της ανατολής και της δύσης του ήλιου, έχαιρε ιδιαίτερης εκτίμησης από τους αλχημιστές της αρχαίας Κίνας.
Από κει τα ενεργειακά κέντρα του σώματος πήραν το όνομα “άλικα πεδία”(D
antian - Νταντιάν). Το χαμηλό πεδίο βρίσκεται στο κέντρο του κάτω μέρους του σώματος, όπου εντοπίζεται η ρίζα της ενέργειας των νεφρών, η θέληση. Το μεσαίο πεδίο βρίσκεται πίσω από το στέρνο και περιέχει την ενέργεια της καρδιάς, την αγάπη και τη χαρά. Το ανώτερο πεδίο βρίσκεται πίσω από τα μάτια και είναι το σημείο από το οποίο ακτινοβολεί το φως της γνώσης.
Όσο πιο ισχυρά ήταν αυτά τα κέντρα, τόσο περισσότερο διαπερνούσαν με τη λάμψη τους ολόκληρο τον άνθρωπο.
Σύμφωνα με τους αλχημιστές, οι “Αληθινοί Άνθρωποι” αποτελούνταν εξ’ ολοκλήρου από κιννάβαρι και ανανέωναν τον παλιό τους εαυτό όπως το φίδι αλλάζει το πουκάμισό του.
Πολλοί άνθρωποι δεν καταλάβαιναν τη μυστικιστική έννοια αυτής της άποψης και προσπαθούσαν να διευκολύνουν τη διαδικασία πίνοντας μεγάλες ποσότητες από κιννάβαρι. Ο θεραπευτής Σουν Σι-Μιάο τόνιζε πως τα ελιξίρια και τα φάρμακα πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο για την αντιμετώπιση των ασθενειών. Οι “Αληθινοί Άνθρωποι” θεραπεύονται μέσω του πνεύματος. Αυτός ονομάστηκε “άλικος εσωτερικός δρόμος” ή “δρόμος του κιννάβαρι”.
Κανείς ωστόσο δεν αμφισβητεί το σημαντικό ρόλο που παίζουν τα χρώματα στις εσωτερικές διαδικασίες. Τα παραδοσιακά άλικα κινέζικα χάπια ήταν επικαλυμμένα με λαμπερό κιννάβαρι. Έτσι η φαντασία όσων τα έπαιρναν δημιουργούσε τον συνειρμό με τα γνωστά σε όλους τους Κινέζους άλικα πεδία, αυξάνοντας μ’ αυτόν τον τρόπο τη μυστηριώδη επίδραση των φαρμάκων.”
Σελίδες 86-87
Κιννάβαρι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου