25/4/14

Τι είναι το Τσι Γκονγκ;
















«Η λέξη " Τσι " εκφράζει τη ζωτική ενέργεια , την πνοή . Η λέξη "Γκονγκ " εκφράζει την εργασία , την πρακτική του ανθρώπου . Οι λέξεις  "Τσι Γκονγκ" μπορούν να ερμηνευτούν ως Καλλιέργεια της ζωτικής ενέργειας, Τέχνη του να τρέφεις τη ζωή σου.

Το Τσι Γκονγκ είναι ο απώτερος σκοπός των πολεμικών τεχνών, είναι γνώση και εργασία. Προέρχεται από την Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική και στοχεύει στην κυκλοφορία της εσωτερικής μας ενέργειας. Στόχοι του είναι, μεταξύ άλλων, να διατηρούμε την υγεία μας και να χρησιμοποιούμε το "Τσι" ή " ενέργεια " για την θεραπεία άλλων.

 Η εξάσκηση στο Τσι Γκονγκ προϋποθέτει πάνω από όλα να είμαστε έτοιμοι να λαμβάνουμε, να μοιραζόμαστε, να   αντιλαμβανόμαστε την ιερότητα της ζωής, παντού και σε όλα, να ζούμε στο τώρα καλλιεργώντας την ολότητα του είναι μας με αγάπη, σοφία και υπομονή. Χρειάζεται επίσης να αποχωριστούμε το εγώ μας, καλλιεργώντας την ταπεινότητα, την εμπιστοσύνη στον εαυτό μας και την επιθυμία να αλλάξουμε την πραγματικότητά μας»

Αλαίν Ρατιέ

Ο Αλαίν Ρατιέ είναι μάστερ στο Τσι Γκονγκ (Qi Gong), sensei στο Καράτε και ενεργειακός θεραπευτής. Ζει στο Μπενίν στη Δυτική Αφρική, όπου ίδρυσε το Ενεργειακό Κέντρο του Τομπέ. Διδάσκει Qi Gong και καράτε, επίσης παραδίδει  σεμινάρια σε διάφορες χώρες της Ευρώπης και της Αφρικής. Η τέχνη του συνδυάζει τη δύναμη των πολεμικών τεχνών με την θεραπευτική λειτουργία του Qi. Διδάσκει τις βάσεις του Qi Gong: τοποθέτηση και άνοιγμα του σώματος στην ροή της ενέργειας, τη βασική στάση του σώματος καθώς και φόρμες (σειρές από συγκεκριμένες κινήσεις). Αυτή η κινεζική  πρακτική που ασκείται εδώ και χιλιετίες ταιριάζει σε όλες τις ηλικίες και δεν απαιτεί ιδιαίτερη φυσική κατάσταση: εφαρμόζεται είτε σε ήπια μορφή για θεραπευτές, επαγγελματίες και μη, που ασχολούνται με δια χειρός θεραπείες (μασάζ, σιάτσου, ρεφλεξολογία κλπ..),  είτε σε πιο δυναμική μορφή για άτομα που ασκούνται  στις πολεμικές τέχνες.

https://www.facebook.com/events/377970082345126/?ref_newsfeed_story_type=regular

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου