15/4/14

Σεμινάριο θεραπευτικού και πολεμικού Τσι Γκονγκ το Μάιο 2014 με τον Αλαιν Ρατιέ

       Για τρίτη φορά φέτος, ο Αλαιν Ρατιέ, μάστερ στο Τσι Γκονγκ, sensei στο Καράτε και ενεργειακός θεραπευτής θα έρθει στην Αθήνα το Μάιο (10-25 Μαΐου 2014) για ένα σεμινάριο Τσι Γκονγκ, δωρεάν παρουσιάσεις και θεραπείες. Τα 3 σαββατοκύριακα είναι ανοιχτά σε όλους, αρχάριους και προχωρημένους.

Πληροφορίες και εγγραφές: Μαρίλη Καρρά: 69 72 190 024, marilikaria@hotmail.com




Στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική, με σειρές από κατάλληλες ασκήσεις (κινήσεις, διατάσεις , αναπνοές), το Qi Gong έχει ως στόχο να βοηθήσει τον ασθενή να θεραπεύσει τον εαυτό του. Είναι η τέχνη του να κυκλοφορεί η εσωτερική ενέργεια, το Τσι ή Qi, στους μεσημβρινούς.

Το Qi Gong είναι το θεμέλιο και ο σκοπός όλων των Πολεμικών Τεχνών.

Το Qi Gong δεν είναι γυμναστική, δεν πρέπει να περιοριστεί στην ευεξία που προσφέρει και στα ευεργετικά του αποτελέσματα στην υγεία. Είναι μια εργασία μεγάλης ακρίβειας που ανοίγει και κάνει διαπερατό το μεγάλο ζωτικό χώρο που αποτελεί το σώμα.

Η προτεινόμενη πρακτική διαφέρει από τις άλλες πρακτικές σε πολλά βασικά σημεία, όπως π.χ. στην χρήση της αναπνοής, στην ορθολογική προσέγγιση της εργασίας και της εκπαίδευσης, στην συνειδητότητα του μέρους και του όλου, κλπ.

Η μη-σκέψη, το άνοιγμα του φυσικού σώματος, η ορθή στάση, η ακρίβεια και η συνειδητότητα είναι τα κλειδιά αυτής της πρακτικής.

Μόνο η εμπειρία μετράει, τα υπόλοιπα είναι αυταπάτη.

Πληροφορίες + Εμπειρία = Γνώση

Σε αυτή η εργασία δεν γίνεται χρήση του οραματισμού, της φαντασίας, του «σκέπτομαι και κάνω».
Η μορφή πηγαίνει από τα μέσα προς τα έξω και ξαναγυρίζει μέσα.

Η μορφή δεν μπορεί να γεννάει την ουσία, τη ζωή, αλλά η ουσία δίνει ζωή στη μορφή, την ύπαρξη.

Το Qi Gong είναι πρωτίστως μια ορθολογική και συνειδητή οικοδόμηση του φυσικού, του ενεργειακού και του πνευματικού σώματος.


Αλαίν Ρατιέ, μάστερ στο Τσι Γκονγκ, sensei στο Καράτε, ενεργειακός θεραπευτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου