1/10/14

Παρουσίαση Τσι Γκονγκ (πολεμικό και θεραπευτικό) με τον Αλαιν Ρατιέ – Είσοδος ελεύθερη.

Την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014, στου Ψυρρή, 7μμ-9μμ, Πρωτογενούς 8, 1ος όροφος, μετρό Μοναστηράκι.


Κατά την ερχόμενη παραμονή του στην Αθήνα για σεμινάρια Τσι Γκονγκ, ο Αλαιν Ρατιέ, μάστερ στο Τσι Γκονγκ, sensei στο καράτε και ενεργειακός θεραπευτής θα κάνει μια παρουσίαση Τσι Γκονγκ με ελεύθερη είσοδο. Ταυτόχρονη μετάφραση από τα γαλλικά στα ελληνικά.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής για την παρουσίαση :
Μαρί-Πασκάλ Τζάννες 69 76 21 36 46 / 210 93 53 945 - mptzannes@gmail.com
https://sites.google.com/site/qigongetartsmartiaux/ (στα γαλλικά)

Τι είναι το QI GONG (Τσι Γκονγκ) ; (Σχολή του Bernard Sautarel)

Οι λέξεις «Qi Gong» μπορούν να ερμηνευτούν ως «καλλιέργεια της ζωτικής ενέργειας», «τέχνη του να θρέφεις τη ζωή σου», ή πώς, με το χρόνο και την εξάσκηση, ο άνθρωπος μπορεί να εξισορροπήσει μέσα του τις ενέργειες του ουρανού και της γης, και να ζήσει σε αρμονία με το όλο.

Ενεργειακή τεχνική υγείας, μακροζωίας και εσωτερικής αλχημείας, το Qi Gong ασκείται στην Κίνα εδώ και χιλιετίες. Από το Qi Gong προέρχονται πολλές πολεμικές τέχνες και η Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική.

Και πριν από όλα, στο Τσι Γκονγκ χτίζουμε ορθολογικά και συνειδητά το φυσικό, το ενεργειακό και το πνευματικό μας σώμα.

Οι ασκήσεις του Qi Gong συνδυάζουν την κίνηση με την αυτοσυγκέντρωση ή συνειδητότητα. Το Qi Gong αποτελείται από απλές φόρμες (σειρές από κινήσεις), ασκήσεις ανά δυο άτομα για αλληλοβοήθεια και καλύτερη αντίληψη των αισθήσεων, και Tuina (ασκήσεις ανά δυο άτομα που ξυπνάνε ορισμένα ενεργειακά κυκλώματα και ανοίγουν το σώμα). Γίνονται σε όρθια ή ξαπλωτή στάση, φορώντας άνετα ρούχα και παπούτσια, ή και ξυπόλυτα.

Όσοι επιθυμούν να αρχίσουν μια απαλή, εξισορροπητική και χαλαρωτική σωματική άσκηση μπορούν να κάνουν Qi Gong, όποια και να είναι η ηλικία τους. Δεν απαιτείται ιδιαίτερη φυσική κατάσταση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου