23/12/15

Εφαρμογές του Τσι Γκονγκ στο Καράτε με τον Β. Σωταρέλ, δάσκαλο του Α. Ρατιέ.

Βίντεο για το Καράτε και εσωτερική ενέργεια, με τον Μπερνάρ Σωταρέλ (Bernard Sautarel) και τον Γκυ Σωβέν (Guy Sauvin).


Εφαρμογές του Τσι γκονγκ στο Καράτε στο παρακάτω βίντεο.Για να ενεργοποιήσετε τους υποτίτλους στα ελληνικά, πατήστε τους παραμέτρους και μετά πατήστε το : Grec

Ο Μπερνάρ Σωταρέλ δείχνει την ενεργειακή εφαρμογή του Τσι Γκονγκ σε 3 κινήσεις του καράτε: στη Yio στάση, την πρώτη κίνηση στην Tekki (κάτα)  και στην Heian Godan (κάτα).

Η Σχολή του Τσι ιδρύθηκε από τον Μπερνάρ Σωταρέλ και προτείνει μια αληθινή εργασία στο ενεργειακό σώμα ώστε να συνειδητοποιήσουμε, να ελέγξουμε τις αισθήσεις, και να τις αυξάνουμε ανακαλύπτοντας ενεργειακά κλειδιά που μπορούν να εφαρμοστούν στο Τσι Γκονγκ, στο Τάι Τσι, στο Καράτε και αλλού.

Ο Αλαιν Ρατιέ (Alain Ratié), μαθητής του Μπερνάρ Σωταρέλ (Bernard Sautarel), έρχεται στην Ελλάδα από το εξωτερικό για να δώσει σεμινάρια.
Η Μαρί-Πασκάλ Τζάννες (Marie-Pascale Tzannès), μαθήτρια του Μπερνάρ Σωταρέλ και του Αλαιν Ρατιέ, παραδίδει μαθηματα Τάι Τσι και Τσι Γκονγκ σε διάφορα σημεία της Αθήνας καθ'όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Όλες οι τεχνικές που διδάσκει ο Μπερνάρ Σωταρέλ εφαρμόζονται σε άλλα στιλ Τσι Γκονγκ και σε άλλες πολεμικές τέχνες όπως το Τάι Τσι.

Εφαρμόζονται επίσης σε όλες τις δραστηριότητες που έχουν να κάνουν με σώμα και κίνηση όπως στη Yoga, το χορό, το θέατρο, το τραγούδι, τα ακροβατικά…

Επί πλέον βελτιώνουν τις δια χειρός θεραπείες των κλασικών και των εναλλακτικών θεραπευτών (όπως τους φυσικοθεραπευτές, οστεοπαθητικούς, χειροπράκτες, βελονιστές, ρεφλεξολόγους.)

Στην Ελλάδα, αυτό το Τσι Γκονγκ διδάσκεται από τον Αλαιν Ρατιέ ( Alain Ratié), sensei στο καράτε και ενεργειακό θεραπευτή, όταν έρχεται στην Αθήνα για σεμινάρια.
Καθ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, η Μαρί-Πασκάλ Τζάννες διδάσκει  Τάι Τσι και Τσι Γκονγκ σε διάφορες γειτονιές (στη Νέα Σμύρνη, τα Ιλίσια και το Ψυρρή).

Οι ασκήσεις του Qi Gong συνδυάζουν την κίνηση με την συνειδητότητα. Το Qi Gong  αποτελείται από απλές φόρμες (σειρές από κινήσεις), ασκήσεις ανά δυο άτομα για αλληλοβοήθεια και καλύτερη αντίληψη των αισθήσεων, και Tuina (θεραπευτικά ενεργειακά μασάζ). Γίνονται σε όρθια ή ξαπλωτή στάση, φορώντας άνετα ρούχα και παπούτσια, ή και ξυπόλυτα.

Όσοι επιθυμούν να αρχίσουν μια απαλή, εξισορροπητική και χαλαρωτική σωματική άσκηση μπορούν να κάνουν Qi Gong, όποια και να είναι η ηλικία τους. Δεν απαιτείται ιδιαίτερη φυσική κατάσταση.

Άτομα που έχουν εκπαιδευτεί σε άλλα στιλ Τσι Γκονγκ ή σε άλλες ενεργειακές τέχνες θα βρουν σε αυτό το Τσι Γκονγκ εργαλεία που προσαρμόζονται και συμπληρώνουν το στιλ τους.

Αυτά τα εργαλεία  βοηθούν στην επίτευξη της προσωπικής ευεξίας του καθενός μας, για καλύτερη σωματική και ψυχική υγεία και αναπτύσσουν τις ενεργειακές δυνατότητές μας  βοηθώντας το καθένα μας να προχωρήσει στην προσωπική του ατραπό.

Το Qi Gong δίνει μεγάλη σημασία και αξία στις εμπειρίες μας: μαθαίνουμε να βιώνουμε κάθε γεγονός της κάθε στιγμής της ύπαρξης μας, κάτι απαραίτητο για την εξέλιξή μας.

Πολλές μελέτες αποδεικνύουν την ευεργετική δράση του Qi Gong στις φυσιολογικές λειτουργίες του ανθρώπινου οργανισμού και στην υγεία. Βελτιώνει την αντοχή στο στρες, στην αρρώστια, στην κούραση και μας οδηγεί στο να συνδεθούμε με άλλες διατάσεις του εαυτού μας.

Και πριν από όλα, το Qi Gong είναι η άμεση ευχαρίστηση που προσφέρει η κίνηση, η ανακάλυψη νέων αισθήσεων και μια χαλαρωτική εξάσκηση που βελτιώνει τη διάθεση και προπαντός την υγεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου