7/12/09

Τέσσερεις ασκήσεις για χαλάρωση


Ανακουφιστείτε από το στρες με 4 ασκήσεις της Dahn Yoga Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση Μεγέθυνση κειμένου Επαναφορά μεγέθους κειμένου
Κάθεστε με τις ώρες στον υπολογιστή και σας πονάει το σώμα σας, ενώ και το μυαλό είναι κουρασμένο; Μετά το γεύμα νιώθετε νυσταγμένοι; Οι πολλές και μακρόχρονες συναντήσεις σας «ρουφούν» την ενέργεια; Δεν είστε οι μόνοι. Πάρα πολλοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο νιώθουν τα ίδια με σας, κάθε μέρα. Ευτυχώς υπάρχει κάτι που μπορείτε να κάνετε για να ανακουφιστείτε.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, ο Ilchi Lee , πρόεδρος του Πανεπιστημίου Εγκεφαλικής Εκπαίδευσης, στη Νότια Κορέα, συστήνει, «δοκιμάστε μερικές απλές, ανανεωτικές ασκήσεις της Dahn Yoga . Μπορούν να φέρουν ζωτικότητα στο σώμα, διαύγεια στο νου και να αναπτύξουν πνευματική αντοχή, αποδίδοντας μεγάλες περιόδους καθαρής και δημιουργικής σκέψης.»

Έτσι, ο κ. Lee προτείνει 4 ασκήσεις από τον πρόγραμμα Dahn Yoga - body - mind fitness system , το οποίο και δημιούργησε, οι οποίες είναι κατάλληλες για να απελευθερωθεί το νοητικό στρες και η σωματική ένταση.
Αρχίστε λοιπόν :

1. Κοιλιακή αναπνοή
Πάρτε βαθιές αναπνοές φουσκώνοντας την κοιλιά σας, για να πάρετε αρκετό οξυγόνο. Έτσι απελευθερώνεται η ένταση στην σπονδυλική στήλη, χαλαρώνει το (Κεντρικό Νευρικό Σύστημα) Κ.Ν.Σ., αναζωογονούνται Σώμα και Νους, διευκολύνετε η πέψη.

2. Ελαφρά χτυπηματάκια στον εγκέφαλο
Αρχίζοντας από τους 2 κροτάφους, με δύο δάκτυλα από κάθε χέρι (δείκτης και μέσος), κτυπήστε ελαφρά και συνεχιζόμενα από τους κροτάφους προς την κορυφή του κεφαλιού και μπρος-πίσω, με τυχαία σειρά. Αυτή η απλή κίνηση έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο, βοηθώντας την συγκέντρωση (κάποιοι ίσως νιώσουν μία μικρή ζαλάδα).

3. Open Chest
Όταν κάθεστε για ώρες στο γραφείο σας, οι ώμοι σα μπορούν να γίνουν άκαμπτοι και το κεφάλι ζεστό. Μη μπορώντας να κυκλοφορήσει στο σώμα ανενόχλητα, η ενέργεια λιμνάζει στο κεφάλι. Εκτείνετε καλά τους βραχίονές σας στα πλάγια και πιέστε και λίγο προς τα πίσω. Με αυτόν τον τρόπο η ενέργεια περνάει από το στήθος σας και πάει σε όλο το σώμα, αναζωογονώντας τον εγκέφαλο.

4. Περιστροφές του λαιμού
Η δυσκαμψία στο λαιμό και τους ώμους παρεμποδίζει τη ροή αίματος και οξυγόνου στον εγκέφαλο, κάνοντάς σας να μην έχετε «καθαρό μυαλό». Κάνοντας αργές περιστροφές στο λαιμό σας, αναζωογονείτε το λαιμό και την Σπονδυλική στήλη, ενώ διεγείρετε τι κεντρικό νευρικό σύστημα.

Το να πάτε για την καθιερωμένη σας άσκηση πριν ή μετά το γραφείο, είναι πολύ καλό, αλλά πολλές φορές ανέφικτο, Κάντε αυτές τις 3 ασκήσεις της Dahn Yoga για να ανακουφιστείτε άμεσα από πόνους, στρες, κούραση πνευματική, και να τα βγάλετε εις πέρας μέχρι το σχόλασμα.
Κι αν κάποιος συνάδελφος σας κοιτάξει λοξά (στην Ελλάδα μάλλον θα συμβεί), ξαναδείτε το βλέμμα του σε λίγο που σας βλέπει αναγεννημένους…

1 σχόλιο:

  1. Nice end year, happy new year http://blog.seniorennet.be/louisette/
    _______________

    http://scratchy-chat-chartreux-de-louisette-amis-demes-retriever.blog4ever.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή