19/9/16

Τα οφέλη του Τσι Γκονγκ

Τα οφέλη του Τσι Γκονγκ ( που σημαίνει : καλλιέργεια της ενέργειας)

Το Τσι Γκονγκ αφορά και απευθύνεται σε ολόκληρο το Είναι μας, σε ολόκληρη την Ύπαρξή μας.
Βοηθάει στην αρμονική λειτουργία του σώματός μας, γαληνεύει την συναισθηματική μας διάσταση και διευρύνει την συνειδητότητά μας.

Μαθαίνουμε την βιομηχανική λειτουργία του σώματός μας, πώς να συμμετέχει όλο το σώμα σε κάθε κίνηση και να συντονίσουμε κορμό και άκρα.

Με την επίγνωση και αργότερα με την συνειδητότητά μας οδηγούμε και κυκλοφορούμε την ενέργεια μας στους μεσημβρινούς και σε βαθύτερα ενεργειακά κανάλια. Επίσης γίνεται δυνατή η ενεργοποίηση των ενεργειακών μας κέντρων και η αποθήκευση της ενέργειας σε αυτά, με αποτέλεσμα την εδραίωση μιας γαλήνιας δύναμης που ποτίζει κάθε πεδίο της ύπαρξής μας: το φυσικό, το συναισθηματικό και το πνευματικό.

Οι τεχνικές που μαθαίνουμε στο Τσι Γκονγκ εφαρμόζονται στις πολεμικές τέχνες όπως το Τάι Τσι, στο διαλογισμό και στην καθημερινότητά μας. Έτσι η ζωή μας αποκτά αξία και βαθύ νόημα. Τα πόδια μας ριζώνουν βαθιά στη γη, σιγά-σιγά γνωρίζουμε καλύτερα τον εαυτό μας, ανοιγόμαστε και ερχόμαστε σε επαφή με τον εσωτερικό μας κόσμο καθώς και με τον εξωτερικό κόσμο που μας περιβάλλει.

Το Τσι Γκονγκ μας ανοίγει καινούργιους ορίζοντες και συμβάλλει στην ανακάλυψη νέων διατάσεων του εαυτού μας με αποτέλεσμα την εκκίνηση και έπειτα την επιτάχυνση της εξέλιξής μας προς το Όλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου