29/5/14

Απόηχοι από το σεμινάριο Τσι Γκονγκ με τον Αλαίν Ρατιέ, τον Μάιο του 2104 στην Αθήνα.


Στο σεμινάριο Qi  Gong του Μαΐου του 2014 με τον Αλαίν Ρατιέ, δουλέψαμε πολύ την προετοιμασία: ευθυγράμμιση και άνοιγμα του σώματος , τονίζοντας τη σημασία του να αφήνουμε  να απλωθεί το διάφραγμα , να κατεβάζουμε τις ωμοπλάτες και κυρίως να ανοίγουμε τις παλάμες και τα πέλματα, γεγονός που διευκολύνει σε μεγάλο βαθμό το άνοιγμα του σώματος στην ενέργεια και τη δημιουργία ενός όγκου  συμπυκνωμένης ενέργειας  γύρω από το φυσικό μας σώμα.

Στη συνέχεια ο Αλαίν τόνισε την σημασία να διατηρούμε αυτήν την  προετοιμασία καθ 'όλη την διάρκεια της εκτέλεσης των ασκήσεων και να την χρησιμοποιούμε στην καθημερινή μας ζωή.

Επίσης, δουλέψαμε  το άνοιγμα της πρώτης και της δεύτερης εστίας  ή dantien, οι οποίες αντιστοιχούν στο δεύτερο και το τέταρτο τσάκρα.

Έχουμε σημειώσει πρόοδο στην ενεργειακή αναπνοή που δίνει μας δύναμη για να δημιουργήσουμε τον όγκο συμπυκνωμένης ενέργειας γύρω μας, με αποτέλεσμα περισσότερη  δύναμη και σταθερότητα στις κινήσεις μας.

Μάθαμε και εμπεδώσαμε το «μαγικό τετράγωνο» που επιδρά τρισδιάστατα στα εσωτερικά μας όργανα και στις  τρεις εστίες ή dantiens. Κάποιοι από μας που δυσκολεύτηκαν λιγάκι το ονόμασαν  "καταραμένο τετράγωνο" !!!

Ειδική περιποίηση στο τουίνα για τα νεφρά!
 
Κάποιο που συμμετείχαν για πρώτη φορά σε σεμινάριο Qi Gong με τον Alain Ratié, έζησαν μια δυνατή ανακάλυψη, σχεδόν ένα σοκ (με την καλή έννοια) όταν βίωσαν το άνοιγμα σε μια  άλλη πραγματικότητα που τους ήταν άγνωστη και ανεκμετάλλευτη μέχρι τότε.


Ένα ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όλους όσους εργάστηκαν στην προετοιμασία, την προώθηση και τη καλή διεξαγωγή των σεμιναρίων. Περάσαμε τρεις πολύ γεμάτες και ενδιαφέρουσες εβδομάδες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου