2/3/18

Ο έφηβος, ο δάσκαλος και τα καρφιά



Η άνοιξη είναι η εποχή όπου φουντώνει η ενεργεία του Ήπατος που συνδέεται με το συναίσθημα του θυμού.
Χρειαζόμαστε ειδικές ασκήσεις που βελτιώνουν την κυκλοφορία της ενέργειας στο μεσημβρινό του ήπατος.


 
Ο έφηβος, ο δάσκαλος και τα καρφιά

σύμφωνα με τον Jean Pelissier, γιατρό της Παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής (ΠΚΙ), από μια ομιλία του σε βίντεο του YouTube.

από το λεπτό 6.19 και μετά

Ένας έφηβος με λίγο νευρικό ταμπεραμέντο, που καταλαβαίνει ότι ταλαιπωρεί και βλάπτει πολύ τους συγγενείς και τους φίλους του, και τον εαυτό του, πηγαίνει σε ένα δάσκαλό και του λέει ότι θέλει να αλλάξει. Ο δάσκαλος του λέει :
- Από σήμερα, κάθε φορά που νιώθεις ότι πας να θυμώσεις, θα τρέξεις στο βάθος του κήπου σου και θα καρφώσεις ένα καρφί στο φράχτη.
Την πρώτη μέρα ο έφηβος μας καρφώνει τριάντα καρφιά στον φράχτη.
Τι του μαθαίνει ο δάσκαλός του; Του μαθαίνει σιγά-σιγά να ζει την κάθε παρούσα στιγμή. Ο έφηβος συνειδητοποιεί πότε αρχίζει να θυμώνει. Τότε κάνει μια πράξη, καρφώνει ένα καρφί που του μαθαίνει να ζει με πλήρη συνείδηση.
Μερικούς μήνες μετά, ο έφηβος, όλο καμάρι και χαρά, λέει στο δάσκαλό του: - - - Σήμερα δεν κάρφωσα κανένα καρφί στον φράχτη!
Ο δάσκαλος τον επαινεί αλλά προσθέτει:
- Έκανες μια πολύ καλή αρχή αλλά η δουλειά σου δεν τελείωσε ακόμα. Από σήμερα, κάθε μέρα που δεν θα θυμώσεις καθόλου όλη μέρα, θα βγάλεις ένα καρφί από τον φράχτη.
Αυτή η δουλειά θέλει πολύ περισσότερο χρόνο. Χρειάστηκαν αρκετά χρόνια ώσπου ο νεαρός, άντρας πια, γυρίζει στον δάσκαλό του και του λέει:
- Σήμερα είμαι σίγουρος ότι μπορώ να ελέγξω τέλεια τα συναισθήματά μου. Δεν χρειάζομαι πια να προσπαθώ, το έχω αφομοιώσει, το κατέχω! Και ήρθα για να σας ευχαριστήσω για την δουλειά που μου αναθέσατε!
Αυτός ο άντρας, ενήλικας πια, έγινε τελείως ζεν, είναι η προσωποποίηση της καλής διαχείρισης των συναισθημάτων.
Τότε ο δάσκαλος, για να τον πειράξει, του λέει:
- Μα γιατί έκανες όλη αυτή τη δουλειά; Δεν είναι κακό να θυμώνεις πού και πού!
Τα χάνει ο νέος άνδρας...
Τότε ο δάσκαλος τον πηγαίνει στον φράχτη και του δείχνει τα σημάδια που έμειναν στο ξύλο.
- Όλα αυτά είναι τα σημάδια, ανεξίτηλα και οριστικά, που έκανες στους ανθρώπους με τους όποιους θύμωσες, και που έκανες και στον ίδιο τον εαυτό σου. Η δουλειά που έκανες με τα καρφιά και τη διαχείριση του θυμού σου, είχε σκοπό να μάθεις πώς να αποφεύγεις να κάνεις τέτοια σημάδια στους άλλους και στον εαυτό σου.”

Όλη η ομιλία του Jean Pelissier για την επικινδυνότητα και την διαχείριση του θυμού, σύμφωνα με την ΠΚΙ, έχει καταγραφεί συνολικά σε τρία βιντεάκια, και θα σας λέω τις σχετικές πληροφορίες στα ερχόμενα μαθήματά μας.
Μην τα χάσετε!
Θα κάνουμε και ειδικές ασκήσεις που βελτιώνουν την κυκλοφορία της ενέργειας στο μεσημβρινό του ήπατος.
Η άνοιξη είναι η εποχή όπου φουντώνει η ενεργεία του Ήπατος που συνδέεται με το συναίσθημα του θυμού.

Καλή Άνοιξη!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου