3/4/11

QI GONG, η εργασία της ενέργειας


QI GONG, η εργασία της ενέργειας

Η λέξη ‘Qi’ εκφράζει την ζωτική ενέργεια, την πνοή, την ισορροπία ανάμεσα στις συμπαντικές και τις γήινες ενέργειες.
Η λέξη ‘Gong’ εκφράζει την εργασία και την πρακτική του ανθρώπου.
Οι λέξεις ‘Qi Gong’ μπορούν να ερμηνευτούν ως ‘καλλιέργεια της ζωτικής ενέργειας’, ‘τέχνη του να θρέφει τη ζωή σου’. Με το χρόνο και την πρακτική του Qi Gong, ο άνθρωπος μπορεί να εξισορροπήσει μέσα του τις ενέργειες του ουρανού και της γης, και να ζήσει αρμονικά.
Στο Qi Gong μαθαίνουμε σειρές από ακριβείς κινήσεις, tuina (κινέζικη ενεργειακή ‘φυσιοθεραπεία’), στάσεις και αργότερα ειδικές αναπνοές, οι οποίες λύνουν τις εντάσεις και τα μπλοκαρίσματα και ξυπνούν στο σώμα τη ροή της ενέργειας.
Το Qi Gong είναι ένα θαυμάσιο εργαλείο ευεξία και καλύτερη υγεία. Βελτιώνει και ενδυναμώνει τις σωματικές πρακτικές, την ενεργειακή ευαισθησία των εναλλακτικών θεραπευτές και την ποιότητα των εκπαιδευτών, αναπτύσσοντας και την ολική συνείδηση του ποίοι είμαστε πραγματικά. Μας βοηθάει να διευρύνουμε τα όρια που ασυνείδητα έχουμε θέσει στον εαυτό μας και να συντονιστούμε με άλλες διαστάσεις του εαυτού μας. Με το Qi Gong συμπορευόμαστε με την κβαντική φυσική και μηχανική που μιλούν για άπειρες δυνατότητες.
Το Qi Gong είναι μία ουσιαστική εργασία στη ζωτική ενέργειας, η οποία θρέφει και εμπλουτίζει το σώμα, την ψυχή και το πνεύμα και έτσι ο άνθρωπος κατακτά την απαραίτητη δύναμη και δομή για να προχωρήσει στο δρόμο της εσωτερικής αναζήτησης και εξέλιξης.
Αλλά πρώτα από όλα το Qi Gong προσφέρει άμεση ευχαρίστηση από την ίδια την κίνηση, ανακάλυψη νέων αισθήσεων και αυτή η πρακτική γίνεται μέσα στη χαλαρότητα και την καλή διάθεση.
Αυτό το κείμενο έγινε με συρραφή από αποσπάσματα γραπτών του Αλαιν Ρατιε και του μαστερ του Μπερνάρ Σωταρέλ. Μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του καθένα (στα γαλλικά)
www.alainbenin.com και www.sautarel.fr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου